Top

FC Barcelona retro bal (size 5)

Nieuw 13% Korting
  • FC Barcelona retro bal (size 5)
  • FC Barcelona retro bal (size 5)
  • FC Barcelona retro bal (size 5)
€ 44,95
38,95
per stuk
Product is (tijdelijk) uitverkocht. Beschikbaarheid onbekend.
Levering binnen: 1 werkdag


Deze historische bal is een MUST HAVE voor iedere FC Barcelona fan; een echt COLLECTORS ITEM! Deze replica bal werd gemaakt als eerbetoon aan Camp Nou. Op 24 september 1957 werd namelijk de allereerste wedstrijd in dit legendarische stadion gespeeld. Vandaar ook de vermelding van deze tekst op de bal: "INAUGURACIO CAMP NOU 24 SETEMBRE 1957" (inhuldiging Camp Nou 24 september 1957).
 
Op deze dag behaalde FC Barcelona een 4-2 overwinning tegen Legia Warschau in een vriendelijke wedstrijd.
 
Het stadion werd gebouwd over een periode van drie en een half jaar tegen een kostprijs van 288 miljoen peseta's (ong. 17,3 miljoen euro). De oorspronkelijke naam van het stadion was Estadi del FC Barcelona maar het is vanaf het begin bekend als Camp Nou ("Nieuwe Grond").
 
Diverse hoogwaardigheidsbekleders waren die dag aanwezig; waaronder de aartsbisschop van Barcelona die het nieuwe stadion zegende.
 
Het duurde slechts elf minuten vooraleer de thuisploeg op voorsprong kwam. De spits Eulogio Martínez ging de geschiedenisboeken in als maker van het allereerste doelpunt op de heilige grond van Camp Nou. De overige goals van FC Barcelona werden die dag gescoord door Tejada, Sampedro en Evaristo.

Opgelet: deze bal is een kopie van de wedstrijdbal die toen werd gebruikt. Geen enkele van deze ballen is 100% identiek. Op diverse plaatsen op de ballen zijn er kleine "onvolmaaktheden"; net zoals toen. Deze ballen zijn dus NIET beschadigd! Het hoort zo te zijn.
 

Tip een vriend
@
@
Generating captcha code